Ma ktoś jakiś patent na schowanie na stałe kabla zasilającego do nawigacji montowanej w lewym dolnym rogu przedniej szyby? Da się pociągnąć zasilanie z jakiegoś innego miejsca niż gniazdo zapalniczki? Chodzi mi o O II FL. Wdzięczny byłbym za rady.
Jak ma byc w lewym dolnym rogu, to przeciez kabel mozna wrzucic z boku deski podlaczyc go na stale do zaciskow pod deska i po krzyku. Wystawac bedzie tylko tyle co potrzebne do podlaczenia, dodatkowo zawsze mozna go schowac w krawedzi pod szyba.
Maicroft - właśnie o to podłączanie głównie mi chodzi. Bo najwygodniej byłoby nie zajmować niczym gniazda zapalniczki. O jakich zaciskach mówisz. Jakiś obrazek? Techniczny człowiek jestem, ale w życiu nie grzebałem pod deską.
Czy na środku (na przykład spod schowka nad środkowym nawiewem) byłoby tez równie prosto wypuscić?
Jak uda Ci sie przeciagnac kabel to tak. Zaciski sa pod deska po lewej stronie. Nie mam fotek, ktos gdzies takie wrzucal. Tam mozna zrobic gniazdo zapalniczki gdzie bedzie podlaczona ladowarka do nawigacji.
Czy ktoś ma rozkminione te zaciski albo patent na podłączenie się do bezpieczników? Nie chciałbym eksperymentować, ale tez zdecydowanie chciałbym pozbyć się zwisających na zewnątrz kabli.
Przypomne tylko że chodzi mi o O II FL.
Komentarz